Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Farkas: Utat fogunk mutatni Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. április 20.

ImageMinden erkölcsi, politikai és társadalmi támogatottsága megvan az integrációs programnak a kormányzat és a cigányság részéről is - mondta Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat és a Lungo Drom elnöke portálunknak adott interjújában. A fideszes parlamenti képviselő beszélt többek közt a kormány és a roma önkormányzat között létrejövő keretmegállapodás részleteiről, valamint arról is, hogy milyen viszonyok fogadták, amikor átvette az önkormányzat vezetését.

Tovább...
 
Lejárt szaloncukrot is találtak a húsvét előtti fogyasztóvédelmi ellenőrzésen Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 20.

ImageLejárt szavatosságú szaloncukrot is találtak a szakemberek a húsvét előtti ellenőrzési akció során, kirívó szabálytalanság azonban nem történt. A Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának munkatársai április negyedikétől hétfőig 81 egységben vizsgálódtak, szabálytalanságra azonban összesen négy esetben bukkantak. Jelölési hiba és a szavatossági idő lejárta adta a hiányosságok többségét.

Tovább...
 
Élmezőnyben a Kodolányi a nemzetközi lehetőségei által is Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 20.

ImageA hazai felsőoktatási intézmények nemzetközi ösztöndíj-lehetőségeit vizsgáló felmérés 38-as mezőnyében a Kodolányi János Főiskola az előkelő nyolcadik helyen szerepel, a főiskolák között pedig a másodikon. - A bolognai rendszer bevezetésével az egyetemisták előtt megnyílt az út az egységessé vált európai felsőoktatásba. Magyarországon mégis a hallgatóknak csupán 2-3 százaléka vág bele külföldi tanulmányokba – derül ki a Moha Belépő című kiadványából.

Tovább...
 
Első alkalommal ünnepelték a Bölcsődék Napját Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 20.

ImageÜnnepséget szervezett Székesfehérvár Önkormányzata a Bölcsődék Napja alkalmából. A városban először került sor a rendezvényre, az április 21-i Bölcsődék Napját tavaly vezették be hazánkban. Az ünnepségen az István Király Általános Iskolából érkező elsős és ötödikes diákok adtak műsort, majd dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a bölcsődei dolgozókat.

Tovább...
 
A 95 éves Szabó Istvánnét köszöntötte a polgármester Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 19.

ImageOrbán Viktor üzenetét is tolmácsolta Szabó Istvánnénak dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármestere néhány nappal ezelőtt látogatott el a 95 éves asszonyhoz, akit szépszámú rokonság ünnepelt. Köszöntötték az anyát, nagymamát és dédmamát. A születésnapozásba a polgármester is bekapcsolódott, s átadta Orbán Viktor jókívánságait is. A kormány rendelete szerint ugyanis minden 90, 95 és 100 éves polgárt köszönti az ország nevében a miniszterelnök.

 
Lázár: Nem kell csodálkozni a szocialisták álláspontján Nyomtatás E-mail
Írta: Hír TV   
2011. április 19.

ImageMagyarország első demokratikus alaptörvényéről döntött hétfőn az Országgyűlés. 262 igen, 44 nem és egy tartózkodás mellett elfogadta a Parlament az új alaptörvényt. Ezzel összefüggésben volt a Rájátszás Extra vendége Lázár János. A Fidesz frakcióvezetője a műsorban beszélt az elfogadott alkotmány nóvumairól úgy, mint a kiszámítható költségvetési politikát szavatoló szabályok köre vagy az ön- és tulajdonvédelemhez való jog rögzítése.

Tovább...
 
Nem kérdés a föld és a vízkészlet alkotmányos védelme! Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2011. április 19.

ImageMagyarország a francia földjog mintájára 2014-ig kétharmados törvényben kívánja szabályozni, hogy a moratórium lejárta után az állam elővásárlási joggal rendelkezzen termőföld vásárlása esetén - hívta fel a figyelmet Font Sándor Nagy Andorral tartott közös sajtótájékoztatóján hétfőn a Parlamentben.

Tovább...
 
Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokág volt a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. április 18.

ImageA hétvégén rendezték meg a Bregyó Közi Sportcentrumban az I. Országos Kismotorfecskendő-szerelési Bajnokság székesfehérvári fordulóját. A versenyen több mint 20 tűzoltó csapat vett részt. A rendezvényre az ország minden részéről, Zalaegerszegtől Debrecenig érkeztek versenyzők. A csapatok két kategóriában, retró és modern, mérhették össze tudásukat és ügyességüket.

Tovább...
 
Az első lépések a környezettudatosság jegyében Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2011. április 18.

ImageSzelektív gyűjtésre ösztönzik az óvodásokat és családjaikat. - Sikeresen tevékenykedik a környezetvédelem területén az Ybl Miklós Lakótelepi és a Gyöngyvirág Óvoda. Mindkét intézményben szelektíven gyűjtik a hulladékot, az utóbbi óvoda közreműködésével pedig egy kiállítást rendeztek a Videoton Oktatási Központban.

Tovább...
 
Kertészet, mezőgazdaság és gyerekprogramok - kertészeti vásár volt a Bregyóban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 18.

ImageA Bregyó Sportcentrum adott otthont a IV. Tavaszi Mezőgazdasági és Kertészeti Kiállítás és Vásárnak Székesfehérváron. A látogatók válogathattak egynyári és évelő növényekből, kertészetek által kínált különleges cserjékből. A város polgármestere dr. Cser-Palkovics András megnyitójában arról beszélt, hogy az ipar mellett a mezőgazdaság és ezen belül a kertészet is fontos Fehérváron.

Tovább...
 
Sokan voltak a város által szervezett első nőgyógyászati szűrőnapon Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. április 18.

ImageMintegy 150-en voltak a város önkormányzata által meghirdetett első nőgyógyászati szűrőnapon a Várkörúton található Család és Nővédelmi Központban. A nőgyógyászati szűrés mellett hasi ultrahang, csontsűrűség mérés, vércukorszint és koleszterin szint mérés is volt a szombati délelőttön. Östör Annamária egészségügyi tanácsnok az akció sikerességére való tekintettel elmondta, hogy a jövőbe szeretnének rendszeresen nyílt szűrőnapokat tartani.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1571 1572 1573 1574 1575 1576 1577 1578 1579 1580 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17271 - 17281 / 20360